Ljetnikovac

LJETNIKOVAC DANAS

Ladanj se odlikuje baroknim i renesansnim detaljima te je u istim stilovima i izgrađen. Osim prelijepe arhitekture, ljepote dvorca su njegova blizina Dubrovniku na svega 5km, ali i izoliranost od gradske vreve na obalama rijeke Omble koja pruža prirodnu klimu. Također, ACI Marina se nalazi na 100m zračne udaljenosti.

S obzirom da je riječ o posjedu koji je zaštićen kao spomenik kulture, isti je obnovljen te izgleda jednako kao i prije 500 godina poput rasporeda prostorija te stepenica i lukova koji su napravljeni od bračkog kamena.

Dvorac je u potpunosti izgrađen te su postavljeni drveni otvori (vrata i prozori) te drveni podovi. Unutrašnjost nije do kraja sređena, odnosno nedostaju namještaj i unutrašnja fasada.

Površina dvorca iznosi 170m2 po katu (prizemlje i prvi kat) te visoko potkrovlje s krovnim prozorima (belvederima).

Stražnji vrt je izdvojen od pogleda te se odlikuje privatnošću i izoliranošću od susjednih kuća. U vrtu su posađene različite mediteranske voćke koje tvore prirodni hlad i nude dodatnu privatnost. Površina spomenutog vrta iznosi 1000m2.

Prednji vrt (na slikama) se nalazi uz obalu rijeke Omble te ga također krase mediteranske voćke i raznoliko cvijeće. Površina prednjeg vrta iznosi 210m2.